OBRT ZA POPRAVAK I PROIZVODNJU SAJLI

  • Facebook

O nama

Upoznajte nas


abicicA-SAJLA je mali obrt u Josipovcu kod Osijeka, sa svojim djelovanjem od 16.07.2013g.
Bavimo se popravcima i proizvodnjom svih vrsti sajli široke primjene koje se najčešće koriste u automobilima, kamionima, na motociklima, na radnim i poljoprivrednim strojevima, kosilicama, biciklima i sl.
Za više informacija slobodno nas kontaktirajte i upitajte na:

mob. : 0915546166

ili na email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 radnja-a-sajla-1

radnja-a-sajla


O sajlama

Sajla, drugim imenom čelično uže ili sajla je savitljivo uže napravljeno od upletenih niti čelika. Sajle se razlikuju po materijalu, obliku, namjeni, zaštiti i svojstvima.

Sajla se izrađuje uplitanjem čeličnih žica koje se proizvode u kupolnoj ili električnoj peći od čelika velike čvrstoće. Prilikom izvlačenja žica se termički obrađuje tako da je finalni proizvod žica jednake strukture, žilavosti i otpornosti prema torziji. Nakon toga žica se čisti u kiselini i ide na pocinčavanje, nakon čega slijedi poliranje, provlačenjem kroz sitna zrnca pijeska ili azbesta.

O materijalu

Žica je metalni cilindrični objekt, obično kružnog presjeka, duljine mnogo većeg od promjera, zbog čega je savitljiva, ali može podnijeti vlačno naprezanje. Ova mehanička svojstva su bitna za većinu primjena, međutim u elektrotehnici je najvažnije da metal dobro vodi električnu struju.

Žice se rabe samostalno, kao sirovina za izradu drugih predmeta rezanjem i savijanjem, a od više žica se izrađuju metalna užad i kabeli

 

 asajla-reklama1

asajla-reklama

 

Najbolja, najkvalitetnija i najpovoljnija izrada sajli

Nudimo široku paletu sajli za različite primjene.

tipka